Πόλεμος στη Συρία: Tραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για «ζώνη ασφαλείας»

Πόλεμος στη Συρία: Tραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για «ζώνη ασφαλείας» Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα τη δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και Τούρκος ομόλογος του είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου αναφέρθηκαν στην ιδέα δημιουργίας «μιας ζώνης ασφαλείας εκκαθαρισμένης από την τρομοκρατία», στη βόρεια Συρία. 

Οι δύο ηγέτες  επισήμαναν επίσης ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί ο «οδικός χάρτης» για την πόλη Μανμπίτζ της Συρίας και να μην δοθεί «καμία ευκαιρία σε στοιχεία που θέλουν να μπλοκάρουν την αμερικανική αποχώρηση», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη.

Είπε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους και ότι στόχος της είναι να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM