Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση μεταξύ Ριάντ και Βαγδάτης μετά από 27 χρόνια

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση μεταξύ Ριάντ και Βαγδάτης μετά από 27 χρόνια Facebook Twitter
0

Η σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flynas πραγματοποίησε σήμερα μία εμπορική πτήση από το Ριάντ για τη Βαγδάτη, για πρώτη φορά από το 1990, καθώς έχουν βελτιωθεί αισθητά οι σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ.


"Η πρώτη πτήση μας απογειώθηκε σήμερα από το Ριάντ με προορισμό τη Βαγδάτη", ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η εταιρεία, αναρτώντας επίσης φωτογραφίες των μελών του πληρώματος και των επιβατών.


Η flynas είχε διαφημίσει αυτήν την πρώτη πτήση, προσφέροντας και εισιτήρια σε ασυναγώνιστες τιμές: μόλις 27 ρεάλ (δηλαδή 6,12 ευρώ) προ φόρων.


Η αεροπορική σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ διακόπηκε μετά την εισβολή των δυνάμεων του Σαντάμ Χουσέιν στο Κουβέιτ, πριν από 27 χρόνια. Οι ιρακινές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από το εμιράτο έξι μήνες αργότερα, από μια διεθνή δύναμη, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.


Ο ιδιοκτήτης της flynas Μπαντάρ αλ Μουχάνα δήλωσε ότι η εταιρεία του εγκαινίασε αυτές τις πτήσεις προκειμένου "να ενώσει δύο αδελφές χώρες σε κοινωνικό και εμπορικό επίπεδο".


Αύριο αναμένεται ότι θα γίνει και μια πτήση της κρατικής εταιρείας Saudia.


Τους τελευταίους μήνες έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ. Τον Ιούνιο, ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι συναντήθηκε με την ηγεσία του σουνιτικού βασιλείου. Στις αρχές του έτους ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ επισκέφθηκε τη Βαγδάτη, για πρώτη φορά από το 2003.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM