Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία

Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία Facebook Twitter
0

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως είναι απαραίτητη μια έρευνα για το εάν η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

«Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει εμβριθής και σαφής έρευνα στο ερώτημα αυτό» ανέφερε η Ευρωπαία αξιωματούχος σε συνέντευξή της στο CNN. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος, επίσης μιλώντας στο CNN, σημείωσε πως «υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις κατά αμάχων» στην Ουκρανία, κάτι που θεωρείται έγκλημα πολέμου. 

«Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις σε πολίτες που συνιστούν έγκλημα πολέμου. Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για χρήση συγκεκριμένων όπλων» ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν. 


«Κι αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τα καταγράφουμε όλα αυτά, να τα συγκεντρώνουμε, να τα διερευνούμε και να βεβαιωθούμε πως οι άνθρωποι και οι κατάλληλες οργανώσεις και ιδρύματα ερευνούν το αν διαπράχθηκαν ή διαπράττονται εγκλήματα πολέμου» πρόσθεσε ο ίδιος. 


Ο ισχυρισμός περί εγκλημάτων πολέμου από τον Μπλίνκεν διαδέχεται τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η Ρωσία σκοπίμως στοχοποιεί αμάχους στις επιθέσεις. Και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία για χρήση πυρομαχικών διασποράς και βομβών κενού - όπλα απαγορευμένα από το διεθνές δίκαιο. 

Με πληροφορίες από CNN/Guardian
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM