Προς τη θάλασσα μέσω πλατφόρμας θα επεκταθεί το μικρό πριγκιπάτο του Μονακό

Προς τη θάλασσα μέσω πλατφόρμας θα επεκταθεί το μικρό πριγκιπάτο του Μονακό Facebook Twitter
0

Τα εδάφη του σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω το πριγκιπάτο του Μονακό αλλά όχι προς τη μεριά της Γαλλίας μα προς τη θάλασσα, κατασκευάζοντας μια γειτονιά έκτασης 60 στρεμμάτων πάνω σε μια πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία Bouygues.

Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ των αρχών του πριγκιπάτου και της κοινοπραξίας της Bouygues, του τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου J.B. Pastor & fils και τεσσάρων αρχιτεκτόνων.

Η κατασκευή της πλατφόρμας, κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα διαρκέσει δέκα χρόνια, ενώ το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται πως θα αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Το Μονακό του σήμερα είναι ευρύτερα γνωστό για το καζίνο του, τη μαρίνα και τις πολυτελείς κατοικίες του πλάι στη γαλλική Ριβιέρα. Στη νέα συνοικία θα κατασκευαστούν καταστήματα, πολυτελείς βίλες, ένα πάρκινγκ, ένα πάρκο και ένα λιμάνι και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Μονακό Μισέλ Ροσέ, η νέα περιοχή θα είναι "φιλική προς το περιβάλλον".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Διεθνή / Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Ο Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ κατηγορείται για επίθεση ή βιασμό 299 ασθενών, η συντριπτική πλειοψηφία κάτω των 15 ετών, μεταξύ 1989 και 2014, κυρίως στη Βρετάνη - Τι δήλωσε στο δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Πρίγκηπο - Τι λένε αποχαρακτηριμένα έγγραφα της MİT

Διεθνή / Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Τουρκία - Τι λένε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της MİT

Οι αναφορές αποκαλύπτουν πώς πράκτορες των Σοβιετικών παρακολουθούσαν στενά τον Λέοντα Τρότσκι κατά την εξορία του στην Πρίγκηπο μεταξύ 1929 και 1933
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ