Πρόστιμο και στον Μπόρις Τζόνσον για τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ Facebook Twitter
Φωτ: ΑΡ
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών του Ρίσι Σουνάκ θα λάβουν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης την Τρίτη.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν σήμερα ενημέρωση ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία σκοπεύει να εκδώσει εις βάρος τους ειδοποιητήρια για πρόστιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θα σας ενημερώσουμε ξανά», είπε.

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις που έγιναν στη Ντάουνινγκ Στριτ και το Whitehall ύστερα από εσωτερική έρευνα που κατέληξε ότι μέλη του προσωπικού του Τζόνσον συμμετείχαν σε πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, με τον ίδιο τον Βρετανό ηγέτη να δίνει το «παρών» σε κάποια από αυτά.

Τα πρόστιμα σχετίζονται με πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στο Νο10 κατά τη διάρκεια του lockdown και ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν και μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου για τα γενέθλια του Τζόνσον τον Ιούνιο του 2020, στην οποία παρευρέθηκε και ο Σουνάκ.

Μετά την αποκάλυψη του προστίμου για την παραβίαση του lockdown, ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Στάρμερ απαιτεί από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να παραιτηθούν.

Με πληροφορίες Reuters, Guardian & AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM