Rosalia: Kυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι- Με έμπνευση από την Ιαπωνία

Rosalia: Kυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι- Με έμπνευση από την Ιαπωνία Facebook Twitter
Φωτ.: Youotube
0

Η Rosalía κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Tuya» το οποίο, όπως λέει η ίδια είναι εμπνευσμένο από την Ιαπωνία.

«Εμπνεύστηκα από τα ιαπωνικά όργανα για να δημιουργήσω τη ενορχήστρωση του «Tuya» είπε η Rosalía τονίζοντας πως «Η Ιαπωνία με κάνει να θέλω να κινούμαι αργά, με λεπτότητα. Είναι πανέμορφη από όπου κι αν την κοιτάξεις. Θαυμάζω την αφοσίωση που δίνουν στα μικρά πράγματα. Με εμπνέει με τα πάντα. Όλα είναι μια τελετουργία».

Η Καταλανή τραγουδίστρια περιγράφει το ολοκαίνουργιο τραγούδι ως «μια σύνδεση -ή μια ερωτική συνάντηση- με ένα άλλο άτομο» ενώ αποκαλύπτει ότι ήθελε το βίντεο κλιπ να έχει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. «Το βίντεο επικεντρώνεται γύρω από μια ξένη η οποία είναι συνέχεια μόνη της στο Τόκιο. Βρήκα αυτή την αντίθεση ενδιαφέρουσα», σημείωσε.

Παράλληλα, η Rosalía στο βίντεο για το νέο της τραγούδι θέλησε να αποτυπώσει τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν το στιλ του Τόκιο. «Εμπνέομαι από την ελευθερία ανάμειξης μοτίβων και χρωμάτων που συμβαίνει φυσικά στην Ιαπωνία ενώ θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι 60χρονες κυρίες: Φαίνονται πανέμορφες κάθε μέρα, όταν πηγαίνουν για ψώνια στη γειτονιά τους. Θυμάμαι ότι ήμουν στο Κιότο και ευχόμουν να μπορέσω να γεράσω με τόσο στυλ όσο αυτές».

H τραγουδίστρια έχει φέρει τη δική της επανάσταση στη μουσική βιομηχανία, έχει σαρώσει στα Latin Grammy Awards, ενώ βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα «500 κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών». Επίσης, σύμφωνα με τη Vogue αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει την περιοδεία της «Motomami» στην Ευρώπη, ενώ στις 20 Ιουνίου θα εμφανιστεί στην πλατεία Νερού στο Φάληρο στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM