Ρωσία: Η πρώτη φάση στην Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί- Tώρα εστιάζουμε στο Ντονμπάς

Ρωσία: Η πρώτη φάση στην Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί- Επικεντρωνόμαστε τώρα στο Ντονμπάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρώτη φάση της «στρατιωτικής του επιχείρησης» στην Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί ως επί το πλείστον και ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο εισβολής σε αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας και τον στρατό.

Σημείωσε ότι η Ρωσία εξέταζε δύο επιλογές για τη λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» της στην Ουκρανία – μία αποκλειστικά εντός των αυτοαποκαλούμενων αυτονομιστικών δημοκρατιών στο Ντονμπάς και η άλλη σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Interfax.

Η ανακοίνωση φάνηκε να δείχνει ότι η Ρωσία μπορεί να στραφεί σε πιο περιορισμένους στόχους μετά από σκληρή ουκρανική αντίσταση τον πρώτο μήνα του πολέμου.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας να λέει ότι οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής Λουγκάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ- τις δύο περιοχές που αποτελούν από κοινού το Ντονμπάς.

Παράλληλα, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε αμέσως σε οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία - κάτι που το Κίεβο ζητά επανειλημμένα από το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ αρνείται.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ