Ρώσος αναλυτής: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι πρόβα για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στο μέλλον»

Ρώσος αναλυτής: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, πρόβα για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στο μέλλον» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/STRINGER
0

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ίσως είναι «πρόβα» για πιθανή μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με χώρες του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε Ρώσος πολιτικός επιστήμονας. 

Ο Αλεξέι Φενένκο, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Διεθνούς Ασφάλειας της Μόσχας εμφανίστηκε στην εκπομπή 60 Minutes του Russia-1, κάνοντας λόγο για προοπτική ευρύτερης σύγκρουσης με τη Δύση. 

«Για εμάς, ο πόλεμος στην Ουκρανία… είναι μια πρόβα για πιθανώς μεγαλύτερη σύγκρουση στο μέλλον», είπε. «Γι' αυτόν τον λόγο θα τεστάρουμε και θα συγκρίνουμε τα όπλα του ΝΑΤΟ με τα δικά μας. Θα διαπιστώσουμε στο πεδίο της μάχης πόσο ισχυρότερα είναι τα όπλα μας από τα δικά τους».

«Αυτό μπορεί να είναι διδακτική εμπειρία για μια μελλοντική σύγκρουση», πρόσθεσε.

Η Όλγα Σκαμπέγιεβα, παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία θεωρείται επικεφαλής προπαγανδίστρια του Κρεμλίνου, σχολίασε ωστόσο ότι «είναι ένα τρομακτικό πείραμα».

Ο Αλεξέι Φενένκο δεν είναι ο πρώτος καλεσμένος του Russia-1 που θίγει την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Ο Aleksey Zhuravlyov, μέλος του εθνικιστικού πολιτικού κόμματος Rodina, είχε δηλώσει σε πρόσφατη εμφάνιση ότι «φτάνει ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά θα εξαφανιστούν», σύμφωνα με το Newsweek.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ουκρανίας, από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει 28.000 στρατιώτες αλλά και στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων τανκς και της ναυαρχίδας της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, το Moskva.

Το ΝΑΤΟ απέφυγε να εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά πολλά από τα κράτη μέλη του, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχουν παράσχει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και ένα ευρύ φάσμα όπλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM