Σατανιστές ζητούν να κυματίσει η σημαία τους στο δημαρχείο της Βοστώνης

Satanic group asks to fly flag at Boston City Hall after supreme court ruling Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image/ Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας The Satanic Temple, Lucien Greaves
0

Μία σατανιστική ομάδα ζητά να κυματίσει η σημαία της στο δημαρχείο της Βοστώνης μετά από αντίστοιχη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που δικαιώνει αίτημα χριστιανικής ομάδας.

Το δικαστήριο πρόσφατα έκρινε ότι ο δήμος, μη επιτρέποντας σε μία Χριστιανική ομάδα να κυματίσει η δική της σημαία στο δημοτικό συγκρότημα, παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Η ομάδα The Satanic Temple που εδρεύει στο Σάλεμ την Τρίτη ανάρτησε ένα αντίγραφο του αιτήματός της να υψώσει μια σημαία για να σηματοδοτήσει αυτό που ονόμασε Σατανική Εβδομάδα Εκτίμησης, από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου.

Η αίτηση που κατατέθηκε ηλεκτρονικά στο τμήμα διαχείρισης ακινήτων της πόλης δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα είναι η σημαία ή τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η ομάδα The Satanic Temple έχει υποβάλει αντίστοιχα αιτήματα περί ελευθερία της θρησκείας σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης ομοσπονδιακής αγωγής, που υποστηρίζει ότι η παραδοσιακή εναρκτήρια προσευχή του δημοτικού συμβουλίου της Βοστώνης στις δημόσιες συνεδριάσεις, είναι μεροληπτική και αντισυνταγματική.

Το γραφείο της δημάρχου της Βοστώνης,Michelle Wu, αρνήθηκε να σχολιάσει το αίτημα της ομάδας. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι επανεξετάζει την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ αξιολογεί επίσης το πρόγραμμα για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα τη Δευτέρα ότι η Βοστώνη έκανε διακρίσεις σε βάρος του ακτιβιστή Harold Shurtleff λόγω της «θρησκευτικής του άποψης», παρόλο που είχε εγκρίνει τακτικά άλλα αιτήματα για ύψωση σημαίας.

Το 2017, ο Harold Shurtleff και η ομάδα της εκστρατείας του Camp Constitution θέλησαν να αναρτήσουν ένα λευκό πανό με έναν κόκκινο σταυρό σε μπλε φόντο που ονομάζεται Χριστιανική σημαία για να τιμήσουν την Ημέρα Συντάγματος στις 17 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM