Σε «διαρκή άνοδο» η ισλαμιστική απειλή στη Γερμανία

Σε «διαρκή άνοδο» η ισλαμιστική απειλή στη Γερμανία Facebook Twitter
EPA
0

Η ισλαμιστική απειλή βρίσκεται «σε διαρκή άνοδο» στη Γερμανία παρά τις ήττες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως προειδοποίησε, σήμερα, η δικαστική αστυνομία της χώρας. 

«Στη Γερμανία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δυναμικό ισλαμιστικής απειλής που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο», δήλωσε ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας BKA Χόλγκερ Μουνχ σε ευρωπαϊκό συνέδριο αστυνομικών στο Βερολίνο.

Ο αριθμός των ριζοσπαστών ισλαμιστών που η αστυνομία θεωρεί ικανούς να επιτεθούν σε γερμανικό έδαφος, αυξήθηκε από 139 το 2013 σε 743 σήμερα.

Γενικά οι σαλαφιστικοί κύκλοι περιλαμβάνουν περίπου 11.000 άτομα, από τα οποία 970 έχουν μεταβεί στη Συρία και στο Ιράκ για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της BKA.

Οι περισσότερες επιθέσεις ή απόπειρες επιθέσεων που έχουν γίνει από το 2015 στη Γερμανία, έχουν πραγματοποιηθεί από αιτούντες άσυλο.

Εξάλλου ο κίνδυνος της ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης στη Γερμανία αυξήθηκε από το 2015 με την έλευση μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στη χώρα.

«Ξέρουμε πως με τη συρροή των προσφύγων ο κίνδυνος δεν μειώθηκε», δήλωσε ο Χόλγκερ Μουνχ.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφθασαν στη χώρα από το 2015, κυρίως προερχόμενοι από τη Συρία.

Ο κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης στη Γερμανία μεταξύ των μεταναστών είναι αυξημένος «όταν δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM