Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 40 τραυματίες- Bίντεο από το χτύπημα του Εγκέλαδου

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 40 τραυματίες - Συγκλονιστικά βίντεο από το χτύπημα του Εγκέλαδου Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 40 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρεις σοβαρά είναι ο απολογισμός του σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή στις βόρειες ακτές του Περού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, έχουν προκληθεί ζημιές σε δεκάδες σπίτια.  

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 12:10, τοπική ώρα (20:10 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σουλάνα, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και με εστιακό βάθος 36 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Ο σεισμός των 6,1 βαθμών άφησε πάνω από 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Χοσέ Νιζάμα, διευθυντής υγείας της πόλης Πιούρα, όπως μετάδωσε το κρατικό ειδήσεων Αντίνα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, περίπου 187 σπίτια και τουλάχιστον τέσσερις ναοί υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Η πρόσοψη του καθεδρικού ναού στην πόλη Πιούρα, ο οποίος χτίστηκε το 1588 και είναι χαρακτηρισμένος ένα ιστορικό μνημείο, υπέστη ελαφρές ζημιές τόνισε το Αντίνα.

Ο Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της χώρας την Τετάρτη, ταξίδεψε με τον πρωθυπουργό Γκίδο Μπεγίδο στην περιοχή για την κινητοποίηση βοήθειας στις δύο πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, τη Σουλάνα και την Πιούρα.

«Για αρχή, βοηθάμε στο συντονισμό άμεσων ενεργειών που μπορεί να χρειαστεί ο πληθυσμός του βόρειου τμήματος της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι να διαφυλάξουμε την σωματική ακεραιότητα όλων των πολιτών», έγραψε στο twitter ο νέος αρχηγός κράτους.

Το Τμήμα Υδρογραφίας και Ναυσιπλοΐας του Πολεμικού Ναυτικού απέκλεισε κάθε κίνδυνο για τσουνάμι.

Το Περού, που βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Πύρινο Στέφανο του Ειρηνικού» ή «Δαχτυλίδι της φωτιάς» κάθε χρόνο βιώνει περίπου 100 σεισμούς που γίνονται αισθητοί από τους κατοίκους της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM