Σχεδόν 2.000 Ευρωπαίοι έχουν πάει στη Συρία για να πολεμήσουν τον Ασάντ

Σχεδόν 2.000 Ευρωπαίοι έχουν πάει στη Συρία για να πολεμήσουν τον Ασάντ Facebook Twitter
1

Σχεδόν 2000 πολίτες της ΕΕ έφυγαν για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στηΣυρία σύμφωνα με την υπουργό εσωτερικών του Βελγίου. Ο αριθμός σχεδόν τριπλασιάστηκε από τον Ιούνιο, όπως επιβεβαίωσε η Ζοέλ Μιλκέ σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο ομόλογό της.

 

"Σε ότι αφορά τον αριθμό στην Ευρώπη είναι αλήθεια ότι κυμαίνονται πάνω κάτω μεταξύ 1.500 και 2.000 σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει από τους συναδέλφους μας. Οι αναλογίες ανά χώρα είναι ομοιόμορφες αντικειμενικά. Είναι ένα φαινόμενο πραγματικά γενικευμένο και με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά".

Ο Γάλλος υπουργός από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι δεν βλέπει κανέναν επικείμενο κίνδυνο από τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν. "Σήμερα δεν βλέπουμε καμία άμεση ή έμμεση απειλή στις χώρες μας, τα συμφέροντά μας, τους συμπολίτες μας ή τα συμφέροντα των συμμάχων μας". Οι δύο υπουργοί είπαν επίσης ότι μία σειρά κρατών μελών θα συνεργαστούν με την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ για ανταλλαγή πληροφοριών και καλύτερων πρακτικών.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια