Στα κατεχόμενα της Κύπρου απόψε ο Τσαβούσογλου

Στα κατεχόμενα της Κύπρου απόψε ο Τσαβούσογλου Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φθάνει αργά απόψε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Η επίσκεψη, αν και προγραμματισμένη, έρχεται χρονικά σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο λόγω της αποχώρησης, την περασμένη βδομάδα, του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Αύριο ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει χωριστές επαφές με τον Μουσταφά Ακιντζί, τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και τον «υπουργό» Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

 

Ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι «δεν κάνει τα απαιτούμενα βήματα για την αντιμετώπιση της νέας (σ.σ: λόγω της απόφασης της Βουλής για αναφορά του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία) κρίσης στις συνομιλίες».

 

Επίσης, σημειώνει ότι «στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει προεδρικό σύστημα και το πολίτευμα παρέχει στον κ. Αναστασιάδη τις απαιτούμενες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM