Στη Βουδαπέστη τα βραβεία EMA- Κίνηση αλληλεγγύης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας

Στη Βουδαπέστη τα Ευρωπαϊκά βραβεία του MTV- Κίνηση αλληλεγγύης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Η εχθρότητα προς τους ομοφυλόφιλους και τα τρανσέξουαλ άτομα έχει αυξηθεί στην Ουγγαρία αφότου η κυβέρνηση ψήφισε έναν αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο.

Απάντηση στην εχθρική αυτή συμπεριφορά προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δίνει το τηλεοπτικό δίκτυο MTV, με μία κίνηση αλληλεγγύης, επιβεβαιώνοντας μετά την έναρξη ισχύος του νόμου τον περασμένο Ιούλιο, ότι θα πραγματοποιήσει τα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία ΕΜΑ, στην Βουδαπέστη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή και του Εντ Σίραν μεταξύ άλλων καλλιτεχνών.

«Απλώς υπάρχω, απλώς είμαι ο εαυτός μου», είπε μια καλλιτέχνιδα γνωστή ως Victoria Rose μετά την παράστασή της στο Crush Bar της Βουδαπέστης το βράδυ της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι η εκπομπή του MTV θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναμόρφωση της στάσης του κοινού.

«Είμαι ευγνώμων γιατί η κίνηση αυτή θα κάνει αυτό το πράγμα λίγο πιο ξεκάθαρο στους ανθρώπους γενικά».

Ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους ηγέτες της ΕΕ, απαγορεύει τη διάδοση περιεχομένου σε σχολεία που θεωρείται ότι προάγει την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου. 

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει εντείνει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του επόμενου έτους, επιμένει να υποστηρίζει ωστόσο, ότι ο νόμος δεν στόχευε στους ομοφυλόφιλους αλλά στην προστασία των παιδιών.


Η 40χρονη τραβεστί Zsanett Szoke τονίζει από την πλευρά της, ότι η νομοθεσία έχει εδραιώσει αρνητικές συμπεριφορές απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ότι πλέον βιώνει περισσότερες λεκτικές επιθέσεις στο δρόμο από πριν.

Τα πράγματα κινούνται προς μια κατεύθυνση που οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο επικριτικοί απέναντί ​​μας, λέει. «Εκείνοι που ήταν αρνητικοί απέναντι σε όλη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι πλέον ελεύθεροι να λένε ότι τους αρέσει».

Το MTV, το οποίο είναι μέρος του ViacomCBS (VIAC.O), επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι θα φιλοξενούσε την εκδήλωση στη Βουδαπέστη όπως είχε προγραμματιστεί.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του MTV Entertainment Group Worldwide, Chris McCarthy, είπε ότι η εκπομπή θα πρέπει να λειτουργήσει «ως μια ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ουγγαρία και σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα για όλους».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM