Στο Κουβέιτ ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας - Στο επίκεντρο και η διαμάχη με το Κατάρ

Στο Κουβέιτ ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας - Στο επίκεντρο και η διαμάχη με το Κατάρ Facebook Twitter
0

Στο Κουβέιτ αφίχθη την Κυριακή ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. 

Αναμένεται να διεξαγάγει συνομιλίες για την παραγωγή πετρελαίου αλλά και τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ με στόχο τον τερματισμό της διένεξης μεταξύ του σουνιτικού βασιλείου και του εμιράτου του Κατάρ.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ θα έχει συνομιλίες με τον Κουβεϊτιανό εμίρη Σέιχ Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ, KUNA.

Ειδικότερα, αναμένεται να συζητήσει την επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου σε μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα των δύο κρατών, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τον συνοδεύει στην επίσκεψή του ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Χάλιντ αλ Φάλεχ, σημείωσαν δύο άλλες πηγές.

Κυβερνητικός αξιωματούχος κράτους του Κόλπου δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι θα γίνει επίσης συζήτηση για το Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους και επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στο Κατάρ, που κατηγορούν ότι προσεγγίζει το Ιράν –η Τεχεράνη αποτελεί «μαύρο πρόβατο» και τον σημαντικότερο αντίπαλο στον αγώνα για επιρροή στην περιφέρεια για το Ριάντ– και υποστηρίζει την «τρομοκρατία». Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες.

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ για να τερματιστεί η διένεξη έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM