Στους 169 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία

Στους 169 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία Facebook Twitter
EPA
0

Στους 169 νεκρούς αυξήθηκε ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης φράγματος τελμάτων στη Βραζιλία. 

Σύμφωνα με τις αρχές της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, κατά τις οποίες άλλοι 141 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το φράγμα, στο οποίο κατέληγαν υποπροϊόντα της εξόρυξης και της επεξεργασίας μεταλλευμάτων, ανήκε στην εταιρεία-κολοσσό του νικελίου και του σιδηρομεταλλεύματος Vale.

Περίπου 200 πολίτες απομακρύνθηκαν εξάλλου το βράδυ του Σαββάτου από περιοχή κοντά σε άλλο φράγμα τελμάτων της Βάλε, καθώς εκφράζονταν φόβοι πως είναι δομικά ευπαθές και θα μπορούσε να καταρρεύσει επίσης.

Την Παρασκευή η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε οκτώ υπαλλήλους της μεταλλευτικής εταιρίας Vale, σύμφωνα με τους κρατικούς εισαγγελείς.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγεται για τις αιτίες της φονικής κατάρρευσης φράγματος στην πόλη Μπρουματζίνιου.

Η αστυνομία έχει εκδώσει επίσης 14 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας, ανέφεραν οι εισαγγελείς στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Οι συλλήψεις και τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπαλλήλων της Vale, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του φράγματος τελμάτων που κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, καθώς και υπαλλήλων της γερμανικής ελεγκτικής εταιρίας TUV SUD που είχαν επιβεβαιώσει τη σταθερότητα του φράγματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM
«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM