Συγκλονίζει την Ιταλία κρούσμα ρατσιστικής βίας-Νεκρός ένας 36χρονος μετανάστης

Συγκλονίζει την Ιταλία κρούσμα ρατσιστικής βίας-Νεκρός ένας 36χρονος μετανάστης Facebook Twitter
2

Συγκλονίζει την Ιταλία κρούσμα ρατσιστικής βίας με θύμα έναν Νιγηριανό ο οποίος εξέπνευσε μετά από ξυλοδαρμό.

Ο 36χρονος που είχε ζητήσει άσυλο, περπατούσε σε κεντρικό δρόμο του Φέρμο το απόγευμα της Τρίτης μαζί με τη σύζυγό του, όταν κάποιος επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικό σχόλιο στη γυναίκα. Ο 36χρονος θέλησε να την υπερασπιστεί και στη διαμάχη που ακολούθησε, χτυπήθηκε στο κεφάλι με έναν στύλο πινακίδας της τροχαίας.

Ο 36χρονος Εμμανουέλ Κίντι Ναμντί, έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τελικά εξέπνευσε το βράδυ της Τετάρτης.

Στον φερόμενο ως δράστη, που είναι 35 χρονών και γνωστός στις αρχές για χουλιγκανισμό απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Η υπόθεση κυριαρχεί σήμερα στα ιταλικά πρωτοσέλιδα και υπάρχει μάλιστα παρέμβαση του Πρωθυπουργού Ρέντσι ο οποίος καταδίκασε «το μίσος, το ρατσισμό και τη βία» ενώ ο υπ. Εσωτερικών μετέβη στην πόλη για να προεδρεύσει σε συνεδρίαση των τοπικών αρχών.  

Συγκλονίζει την Ιταλία κρούσμα ρατσιστικής βίας-Νεκρός ένας 36χρονος μετανάστης Facebook Twitter

Ο ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε σε μήνυμά του την Τετάρτη πως η ιταλική κυβέρνηση, διά του υπουργού ν, θα είναι στο Φέρμο «δίπλα στις τοπικές οργανώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του Εμμανουέλ, εναντίον του μίσους, του ρατσισμού και της βίας».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM