Σύλληψη τζιχαντιστή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα - Τι ανακοίνωσε η Ιντερπόλ

Σύλληψη τζιχαντιστή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα - Τι ανακοίνωσε η Ιντερπόλ Facebook Twitter
0

Τη σύλληψη και την έκδοση ενός από τους φερόμενους υπεύθυνους για τις πολύνεκρες επιθέσεις της 21ης Απριλίου στη Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα η Ιντερπόλ.

Ο Αχάμεντ Μιλχάν Χαγιάτου Μοχάμεντ, 29 ετών, συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους σε χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε η διεθνής αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Κολόμπο, οι πέντε άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μοχάμεντ κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και θεωρείται «υψηλόβαθμο στέλεχος» της τζιχαντιστικής οργάνωσης NTJ, η οποία πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις. Από τις επιθέσεις αυτές, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σκοτώθηκαν 258 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 500. Οι καμικάζι ανατινάχθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε χριστιανικούς ναούς, σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες στη Σρι Λάνκα.

«Η σύλληψη και η έκδοση ενός από τους βασικούς υπόπτους των βομβιστικών επιθέσεων συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ. Αμέσως μετά τις επιθέσεις η Ιντερπόλ είχε στείλει στη Σρι Λάνκα μια ειδική ομάδα για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στο έργο τους. Τον περασμένο μήνα οι αρχές της νησιωτικής χώρας ανακοίνωσαν τη σύλληψη άλλων δύο υπόπτων, στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM