Συνεχίζεται η σύγκρουση Τραμπ και Γερμανίας για τους δασμούς στο αλουμίνιο

Συνεχίζεται η σύγκρουση Τραμπ και Γερμανίας για τους δασμούς στο αλουμίνιο Facebook Twitter
0

Μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Τραμπ στο αλουμίνιο προκαλώντας τριγμούς στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει σε ηγέτες άλλων χωρών για τους σχεδιαζόμενους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλει στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και δεν εξετάζει κάποια εξαίρεση στο μέτρο αυτό, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρος.

Ξέρω ότι συζήτησε με ορισμένους ξένους ηγέτες είπε ο Ρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Προφανώς, η απόφαση είναι δική του αλλά μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζω, μιλά για μια πολύ ευρεία εφαρμογή (σ.σ. του μέτρου). Δεν τον έχω ακούσει να περιγράφει συγκεκριμένες εξαιρέσεις ακόμη, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν φαίνεται ούτε εκείνη να υποχωρεί.

Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ακούσει τις πολλές λογικές φωνές από τη χώρα του και θα αλλάξει γνώμη, δήλωσε η υπηρεσιακή υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αναφερόμενη στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για ενδεχόμενη επιβολή δασμών και στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορεί να κερδίσει κανείς, πρόσθεσε η κυρία Τσίπρις και προειδοποίησε για τον κίνδυνο οι δασμοί σε όλο και περισσότερα προϊόντα να θέσουν σε κίνδυνο το ελεύθερο εμπόριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM