Συνελήφθη ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, Τσέζαρε Μπατίστι - Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση

Συνελήφθη ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, Τσέζαρε Μπατίστι - Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση Facebook Twitter
EPA
0

Συνελήφθη στη Βολιβία, ο καταζητούμενος Τσέζαρε Μπατίστι, που είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια για τρομοκρατική δράση και τέσσερις δολοφονίες.

Ο 54χρονος Μπατίστι συνελήφθη από την Ιντερπόλ και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να μεταφερθεί στην Βραζιλία και αμέσως μετά θα εκδοθεί στην Ιταλία.

Στην αρχή της δεκαετίας του '70 έγινε μέλος της τρομοκρατικής ομάδας Ένοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό, και σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, ευθύνεται προσωπικά για την διάπραξη δυο δολοφονιών, ενώ είναι εντολοδότης και σχεδιαστής άλλων δύο.

Για την σύλληψη αυτή κινητοποιήθηκε η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας, χώρα στην οποία ο Μπατίστι είχε διαμείνει επί σειρά ετών, μετά από την παραμονή του στην Γαλλία. Ο Εντουάρντο Μπολσονάρο, γιός του νέου προέδρου της Βραζιλίας, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Γεια σου Μπατίστι, η αριστερά κλαίει. Ματτέο Σαλβίνι, το μικρό δώρο έρχεται», με αναφορά στην στενή σχέση του πατέρα του με τον γραμματέα της Λέγκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε απονομή χάριτος, στον Μπατίστι, ακριβώς την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την σύλληψη, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι «τον Μπατίστι, τώρα, περιμένουν οι ιταλικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή στην οποία καταδικάσθηκε από την δικαιοσύνη της χώρας, με οριστικές αποφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM