«Τα βρήκαν» στη Γερμανία για το προσφυγικό

«Τα βρήκαν» στη Γερμανία για το προσφυγικό Facebook Twitter
EPA
0

Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες), οι οποίοι συνεδρίαζαν απόψε προκειμένου να αποφασίσουν για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στα θέματα ασύλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Νάλες δήλωσε ότι επετεύχθη συμφωνία.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς βουλευτές ο Ζέεχοφερ, επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, υπερασπίστηκε νωρίτερα το σχέδιο να κρατούνται οι πρόσφυγες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα από την Αυστρία σε κέντρα διέλευσης, αν έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ μέχρι να σταλούν πίσω σε αυτή.

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο πρέπει να το εγκρίνει και το SPD, το οποίο όμως έχει εκφράσει την ανησυχία ότι τα κέντρα διέλευσης ενδέχεται να είναι στην πραγματικότητα κέντρα κράτησης των προσφύγων, κάτι που θα παραβίαζε τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο Ζέεχοφερ τόνισε ότι οι πρόσφυγες θα κρατούνται στα κέντρα αυτά έως και 48 ώρες στην περίπτωση που οι αρχές εκτιμούν ότι η υπάρχει πρόβλημα με την είσοδό τους στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM