Τα χόμπιτ που βγάζουν «selfie»

Τα χόμπιτ που βγάζουν «selfie» Facebook Twitter
3

Μόνο για μία ημέρα έμειναν όρθια στη θέση τους αγάλματα που στήθηκαν στην πόλη Όσκεμεν του Καζακστάν προς τιμήν δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων του 19ου αιώνα, ενός τοπικού συγγραφέα και φιλόσοφου, του Abay Kunanbayev και ενός Ρώσου επιστήμονα, του Yevgeny Mikhaelis.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού κατά πολλούς οι δύο προσωπικότητες φαινόταν σα να βγάζουν «selfie», ενώ κάποιοι άλλοι τα παρομοίασαν με χόμπιτ.

Την αστοχία παραδέχτηκαν, σύμφωνα με το BBC, και οι δημιουργοί του έργου, λέγοντας ότι η βιασύνη ήταν υπερβολική και αυτό είχε τις συνέπειες του στο αποτέλεσμα.

Οι αρχές ζήτησαν να διορθωθούν οι ατέλειες και να επανέλθει το έργο στη θέση του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Είναι ψυχίατρος και είχε απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν - Από το τέλος Οκτωβρίου, απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια
LIFO NEWSROOM
Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Ακολουθεί έναν αυστηρό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει τη λήψη 100 χαπιών καθημερινά και πειραματικές θεραπείες όπως έγχυση βλαστοκυττάρων και επεξεργασία DNA - Τι περιλαμβάνει το νέο του project
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πω, πωωωωω... Ντροπή ρε παιδιά, ντροπή!Δεν γνωρίζω την ιστορία αυτών των ανθρώπων αλλά για να γίνουν αγάλματα, σίγουρα πρόκειται για δύο κορυφαίες προσωπικότητες, όπως αναφέρει και το άρθρο.Τι σου είναι όμως η εξέλιξη, η διαμόρφωση και η προβολή προτύπων...! Αν αυτά τα αγάλματα στηνόντουσαν πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια, ενδεχομένως να χαρακτηριζόντουσαν απλώς κακότεχνα, αντί να παρομοιαστούν (και όχι άδικα), με Χόμπιτ ή ως «selfies».Σ.Σ.: Ενώ οι μυθιστορηματικοί ήρωες του Τόλκιν άρχισαν να γίνονται γνωστοί από το 1937, η μορφές τους αποτυπώθηκαν και παγιώθηκαν στις συνειδήσεις μας (καλώς ή κακώς) μετά την δημιουργία των ταινιών του Πίτερ Τζάκσον.Υ.Γ.: Αυτή η... «αστοχία» και η ευρεία δημοσίευση της ανά τον κόσμο (υποθέτω), ίσως αποτελέσει μία ευκαιρία για πολλούς, να μάθουμε για αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους.http://en.wikipedia.org/wiki/Abai_Qunanbaiuli
Γενικώς συμφωνώ, αλλά θέλω να σχολιάσω τα ακόλουθα:1) Το "χόμπιτ" δεν χρειαζόταν κεφαλαίο.2) "Σ.Σ."; Δεν γράφεις κάποιο άρθρο, ένα μικρό σχόλιο γράφεις και η σημείωση σου είναι το 1/5 του. Μπορούσες να το εντάξεις απλώς στο κείμενο σου λοιπόν (εδώ που τα λέμε και το Υ.Γ.).3) Μίλα για τον εαυτό σου. Η "κοινωνία των geeks" (ας την πούμε) εδώ και δεκαετίες είχε σαν εικόνα και στο λεξιλόγιο της τις λέξεις hobbit, orc, goblin κλπ.4) Σπουδαίοι που λες (δεν έπαθα και σοκ με το τι έχει κάνει ο Qunanbaiuli - όχι ότι ο άνθρωπος δεν έκανε καλό στο χώρο του), σε κάνουν να αναλογίζεσαι (σοβινιστικά ίσως) ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ είναι οι δικοί μας σπουδαίοι του παρελθόντος (και όσο πιο πίσω, τόσο πιο πολύ). Φαντάσου ότι βρήκες μόνο τον ένα στο wiki.
Η μόνη που δέχομαι από τις παρατηρήσεις σου είναι η δεύτερη και την λαμβάνω σοβαρά υπόψη.Όσο αφορά την τέταρτη παρατήρηση σου, ή είναι εξαιρετικά κακεντρεχής ή απλώς ατυχής (ελπίζω το δεύτερο).Όσο για το κεφαλαίο Χ, είχα στο μυαλό μου τον τίτλο του βιβλίου ο οποίος είναι με κεφαλαίο γράμμα.Τέλος, το ότι γενικώς συμφωνείς με το σκεπτικό του αρχικού μου σχόλιου, αυτό με ικανοποιεί.