Ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν Ινδία και Βρετανία υπό τον φόβο σύρραξης Ισραήλ - Ιράν

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν Ινδία και Βρετανία υπό τον φόβο σύρραξης Ισραήλ - Ιράν Facebook Twitter
ωτ. αρχείου: EPA
0

Μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν η Ινδία και η Βρετανία, υπό τον φόβο μιας ευρύτερης σύρραξης στη Μέση Ανατολή και αντιποίνων της Τεχεράνης για τον ισραηλινό βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. 

Η Βρετανία συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη λόγω της «πιθανότητας επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος από το Ιράν». Στην τελευταία ενημέρωσή του, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει να μην πραγματοποιηθούν «όλα τα ταξίδια» στο βόρειο Ισραήλ, τη Γάζα, τις περιοχές κοντά στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη - εξαιρουμένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Συνιστά επίσης να μην πραγματοποιηθούν «όλα τα ταξίδια εκτός από τα απαραίτητα» στο υπόλοιπο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ανταποκρινόμενη στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τελ Αβίβ και Τεχεράνης, η Ινδία εφάρμοσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες της που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράν και το Ισραήλ. 

«Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, συνιστάται σε όλους τους Ινδούς να μην ταξιδέψουν στο Ιράν ή το Ισραήλ μέχρι νεωτέρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ινδίας. «Όλοι όσοι διαμένουν επί του παρόντος στο Ιράν ή το Ισραήλ καλούνται να επικοινωνήσουν με τις ινδικές πρεσβείες εκεί και να εγγραφούν. Τους παροτρύνεται επίσης να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή για την ασφάλειά τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Ιράν έχει υποσχεθεί αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό την περασμένη Δευτέρα. Από την αεροπορική επιδρομή της 1ης Απριλίου σκοτώθηκε -μεταξύ άλλων- ο Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχέντι, ανώτερος διοικητής των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν.  Το χτύπημα ήταν μέρος ενός μοτίβου κλιμάκωσης των ισραηλινών επιθέσεων στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν συχνά ως στόχο αποθήκες, φορτηγά και αεροδρόμια και ο δηλωμένος στόχος του Ισραήλ γι' αυτές είναι η υποβάθμιση του διακρατικού δικτύου εφοδιασμού του Ιράν για τη Χεζμπολάχ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM