Τελετή εξαγνισμού στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου- Επειδή άνδρας έκανε γυμνός διαμαρτυρία

Βατικανό: Facebook Twitter
Φωτ.: Vatican News 
0

Μια ειδική τελετή εξαγνισμού έλαβε χώρα χθες στην βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη μετά το πρόσφατο περιστατικό όταν ένας άνδρας πήδηξε γυμνός στην κεντρική Αγία Τράπεζα.

Ο Ιταλός καρδινάλιος Μάουρο Γκαμπέτι, αρχιερέας της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, χοροστάτησε στην ειδική αυτή τελετή. 

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 1 Ιουνίου, αργά το απόγευμα, καθώς η βασιλική του Αγίου Πέτρου ετοιμαζόταν να κλείσει τις πύλες της για τους επισκέπτες και τους τουρίστες. Ο άνδρας ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, μια ειδική τελετή εξαγνισμού έγινε χθες στον κεντρικό βωμό της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, μετά τη «βεβήλωσή» του από έναν άνδρα ο οποίος στάθηκε γυμνός εντός του ναού, για να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η λειτουργία, όπως απαιτείται από το Κανονικό Δίκαιο, τελέστηκε από τον αρχιερέα της βασιλικής, τον καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι.

Κατά το περιστατικό της Πέμπτης, ένας Πολωνός άνδρας έβγαλε όλα τα ρούχα του, έμεινε μόνο με τα παπούτσια και ανέβηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας».

Οι φρουροί του Βατικανού τον παρέδωσαν στην ιταλική αστυνομία. Μετά τη σύλληψή του διατάχθηκε η απέλασή του από την Ιταλία.

Στην χθεσινή τελετή, ο βωμός που χρησιμοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος ραντίστηκε με αγιασμό. Ο καρδινάλιος Γκαμπέτι είπε ότι ο Πολωνός διέπραξε μια αμαρτωλή και «ανάρμοστη, πραγματικά λυπηρή ενέργεια» για να επιστήσει την προσοχή στα θύματα του πολέμου.

Μια πηγή του Βατικανού είπε την Πέμπτη ότι ο άνδρας αυτός είχε στο σώμα του πληγές που προκάλεσε ο ίδιος με τα νύχια του. Τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι είναι ηλικίας περίπου 30 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters και Vatican News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM