Τέλος για το κόμμα του Πουτζντεμόν η μονομερής ανεξαρτησία της Καταλονίας

Τέλος για το κόμμα του Πουτζντεμόν η μονομερής ανεξαρτησία της Καταλονίας Facebook Twitter
1

Το κόμμα του αποπεμφθέντος από τη Μαδρίτη τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, προκρίνει στο εξής τις διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, δήλωσε η γενική συντονίστριά του.


Ο «'διμερής χαρακτήρας' είναι απαραίτητος», δήλωσε η Μάρτα Πασκάλ στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες τα δύο κυριότερα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, το κεντρώο - κεντροδεξιό PdeCat του κ. Πουτζντεμόν και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), πρόκειται να αποκηρύξουν στα προγράμματά τους τη μονομερή ρήξη.

Για την ανεξαρτησία, «μας λείπουν πράγματα: ότι αυτό θα προκαλέσει ένα αποτέλεσμα και κυρίως να μεγαλώσουμε με όρους πλειοψηφίας, να υπολογίζουμε σε περισσότερους ανθρώπους, πρέπει να είμαστε πιο πολλοί».


Στις 27 Οκτωβρίου το καταλανικό περιφερειακό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μια μονομερή ανακοίνωση την οποία ακολούθησε η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να θέσει την περιφέρεια υπό κηδεμονία, προκαλώντας μια κρίση χωρίς προηγούμενο στην Ισπανία από την εποχή της επανόδου στη δημοκρατία το 1978.


Τις ημέρες που ακολούθησαν οι αξιωματούχοι που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας απέφυγαν να προκαλέσουν περαιτέρω το ισπανικό κράτος, που απέπεμψε το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης.


Αν και τα μισά μέλη της καταλανικής κυβέρνησης έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση για «εξέγερση» και «ανταρσία», τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας δέχθηκαν να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές που προκήρυξε η Μαδρίτη για τις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM