Tesla: Συμφωνία με την Κίνα για τη δημιουργία εργοστασίου στη Σανγκάη

Tesla: Συμφωνία με την Κίνα για τη δημιουργία εργοστασίου στη Σανγκάη Facebook Twitter
φωτ.: Unsplash
0

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου Mega εργοστασίου στη Σαγκάη υπέγραψε ο Έλον Μασκ με την κινεζική κυβέρνηση στο οποίο η Tesla, θα παράγει 10.000 Megapack μπαταρίες το χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του στο Twitter.

Το Megapack είναι μια πολύ μεγάλη μπαταρία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των ενεργειακών δικτύων και στην αποφυγή διακοπών ρεύματος. Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη θα μπορεί να παράγει 10.000 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας «Megapack» ετησίως, λέει η εταιρεία. 

Η Tesla έχει ήδη εργοστάσιο Megapack στην Καλιφόρνια, το οποίο παράγει επίσης 10.000 μονάδες κάθε χρόνο. Ο Έλον Μασκ εξήγησε μέσω Twitter ότι το νέο κινεζικό εργοστάσιο θα είναι επιπρόσθετο στο εργοστάσιο της Tesla στις ΗΠΑ.

Οι εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου Megapack στην Κίνα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2023 και η παραγωγή των μπαταριών μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Tesla: Το σχέδιο πίσω από το «άνοιγμα» στην Κίνα

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μπαταριών, τις οποίες η Tesla θα μπορεί να αξιοποιήσει για να αυξήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος.

Πάντως, η ανακοίνωση του Έλον Μασκ ήρθε καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει τις αμερικανικές εταιρείες να εξαρτώνται λιγότερο από την Κίνα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Το 2022 απαγορεύτηκε στις τεχνολογικές εταιρείες που λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις «προηγμένης τεχνολογίας» στην Κίνα για τα επόμενα δέκα χρόνια. 

Τον Αύγουστο, ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που δεσμεύει 280 δισ. δολάρια για την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας και την επιστημονική έρευνα, εν μέσω φόβων ότι οι ΗΠΑ χάνουν το τεχνολογικό τους πλεονέκτημα έναντι της Κίνας.

Το 2019, η Tesla άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο εκτός ΗΠΑ στη Σαγκάη. Το εργοστάσιο παράγει σήμερα 22.000 οχήματα την εβδομάδα.

Η Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, σημείωσε απότομη πτώση στις πωλήσεις οχημάτων φέτος καθώς η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Διεθνή / Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Η μόνη μορφή του βίντεο που έχει εντοπιστεί είναι ως μαγνητοσκοπημένο πλάνο οθόνης τηλεόρασης, κάτι που επίσης ενισχύει τις υπόνοιες για κατασκευασμένο περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απόφαση - σταθμός κατά των τεχνολογικών κολοσσών Meta, X και LinkedIn για φοροδιαφυγή – Απαιτεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ιταλία: Απόφαση - σταθμός κατά των τεχνολογικών κολοσσών Meta, X και LinkedIn για φοροδιαφυγή – Απαιτεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ

Η πρωτοτυπία της υπόθεσης αφορά στην ερμηνεία της εγγραφής των χρηστών στις πλατφόρμες ως εμπορική συναλλαγή, καθώς οι χρήστες παρέχουν προσωπικά τους δεδομένα με αντάλλαγμα την πρόσβαση στις υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Η γέφυρα, κατασκευασμένη πριν από 91 χρόνια κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, υπήρξε για δεκαετίες βασική αρτηρία μετακίνησης στην περιοχή, ενώ αποτελούσε και σύμβολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μιανμάρ
LIFO NEWSROOM
Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Διεθνή / Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι δήλωσε πως νιώθει «έντονη αίσθηση κινδύνου» από την αυξανόμενη ένταση και επεσήμανε την ανάγκη «λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμυνα της χώρας»
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Η διάγνωση του καρκίνου είχε ανακοινωθεί από το Παλάτι τον Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο οι δημόσιες εμφανίσεις του βασιλιά τα τελευταία 24ωρα έδιναν την εικόνα πλήρους ανάκαμψης
LIFO NEWSROOM