Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να ανοίξουν και δεύτερη συνοριακή πύλη

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να ανοίξουν και δεύτερη συνοριακή πύλη Facebook Twitter
0

Η Τουρκία και το Ιράκ συμφώνησαν να ανοίξουν μια δεύτερη συνοριακή πύλη και η κατασκευή της θα ξεκινήσει μόλις ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τελωνείων της Τουρκίας.


«Είχα την εντύπωση ότι η ιρακινή κυβέρνηση συμφωνεί πως θα πρέπει να υπάρξει μια δεύτερη συνοριακή πύλη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Μπουλέντ Τουφενκσί.


Ο υπουργός είπε ότι η πύλη θα βρίσκεται κοντά στην πόλη του βόρειου Ιράκ, την Μοσούλη, σε μια περιοχή όπου το Ισλαμικό Κράτος και οι ένοπλοι κούρδοι του PKK εξακολουθούν να συνιστούν απειλή ασφαλείας.

«Μόλις ληφθούν βήματα για την ασφαλή (συνοριακή) διέλευση, δεν θα υπάρχει άλλο εμπόδιο για εμάς», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «στόχαστρο» ο Πιτ Χέγκσεθ για την παρουσία της συζύγου του σε απόρρητες στρατιωτικές συναντήσεις

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» ο Πιτ Χέγκσεθ για την παρουσία της συζύγου του σε απόρρητες στρατιωτικές συναντήσεις

Μετά το σκάνδαλο «SignalGate», o Πιτ Χέγκσεθ καλείται να εξηγήσει την παρουσία της συζύγου του σε δύο κρίσιμες συναντήσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM