Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές

Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν χθες το βράδυ μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι' αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

 

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

 

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

 

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Αυτός ο τελευταίος κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την οποία ακολούθησαν διώξεις που έπληξαν επίσης τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

 

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το HDP, αποδεκατίσθηκε με τη σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του. Ο Αλιτσάν Ονλού, βουλευτής του HDP, συνελήφθη σήμερα στο Τούντσελι (ανατολική Τουρκία) ενώ μετέβαινε στο δικαστήριο για να παρευρεθεί σε δίκη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM