Τουρκία: Ο Ιμάμογλου υπόσχεται μια δημοκρατική «επανάσταση» στις επερχόμενες εκλογές

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου υπόσχεται μια δημοκρατική «επανάσταση» στις επερχόμενες εκλογές Facebook Twitter
EPA
1

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη πως θα διεξαγάγει μια «επανάσταση» για τη δημοκρατία κερδίζοντας τις νέες δημοτικές εκλογές μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της πρώτης ψηφοφορίας.

«Αυτό που κάνουμε είναι να διεξάγουμε μια μάχη για τη δημοκρατία, μια κινητοποίηση για τη δημοκρατία. Αυτό θα μεταφρασθεί σε μια επανάσταση μόλις θα έχουμε φθάσει στο τέλος», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Οι τουρκικές εκλογικές αρχές ακύρωσαν τη Δευτέρα τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει ο Ιμάμογλου, έπειτα από προσφυγές του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες».

Η ακύρωση της ψηφοφορίας καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «πραξικόπημα εναντίον της κάλπης» και προκάλεσε ανησυχία σε πολλές δυτικές χώρες.

  

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), λαμβάνοντας την απόφαση αυτή, «κατέφερε ένα τρομερό πλήγμα στη δημοκρατία στην Τουρκία», τόνισε ο 48χρονος Ιμάμογλου.

 «Οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε μια μάχη για τη δημοκρατία», τόνισε προσθέτοντας πως λογαριάζει στη δεύτερη προεκλογική εκστρατεία του να δώσει «ελπίδα σε όλους στέλνοντας θετικά κύματα και δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό».

Στις 31 Μαρτίου, ο Ιμάμογλου είχε κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 13.000 ψήφων τον υποψήφιο του προεδρικού ισλαμοσυντηρητικού κόμματος AKP πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια