Τουρκία: Στον "δολοφόνο Άσαντ" επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία ο Ερντογάν

Τουρκία: Στον "δολοφόνο Άσαντ" επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία ο Ερντογάν Facebook Twitter
1

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα με δριμύτητα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο», επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, η οποία στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

 

«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών περίπου 50 παιδιά (…). Ο Άσαντ ο δολοφόνος! Πώς θα γλυτώσεις από τις κατάρες τους;» είπε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Προύσα (βορειοδυτική Τουρκία), όπου επίσης κατέκρινε τη «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας.

 

Τουλάχιστον 72 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες σε αυτήν την επίθεση, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

«Η υφήλιος που παραμένει σιωπηλή ενώπιον αυτού, τα Ηνωμένα Έθνη που παραμένετε σιωπηλά ενώπιον αυτού: με ποιο τρόπο θα λογοδοτήσετε;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

 

«Ως πατέρας νιώθω θλίψη (...). Πρόκειται για τα παιδιά μας, πρόκειται για τα αδέλφια μας» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τους επιζώντες της επίθεσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι;;;; Ας μας πεί λοιπόν ο "Σουλτάν Ερντογαν":Α)που βρήκε ο Ασάντ τα χημικά -αφού ως γνωστό πριν 2 χρόνια κατασχεθηκαν όλα τα χημικά της Συρίας και καταστραφηκαν από τους Nato-ικούς νότια της Γαύδου σε εν πλώ υδρόλυση στο πλoίο cape ray.Β)πώς εξηγεί ότι ο (υποτιθέμενος) ισλαμιστης που δολοφόνησε τον Ρώσσο πρέσβη στην Τουρκία πρίν μερικούς μήνες ήταν προσωπικός του σωματοφύλακας (του Ερντογάν) μέχρι το (υποτιθέμενο) πραξικόπημα εναντίον του πέρυσι;;;και Γ) Τι ακριβώς εννοούσε σε δηλώσεις του πρίν λίγο καιρό "ότι αν η Ευρώπη του εναντιωθεί" ,κανείς Ευρωπαίος δεν θα είναι ασφαλής;;;;