Τουρκία: Σύλληψη εκατοντάδων τζιχαντιστών - Προετοίμαζαν χτύπημα την Πρωτοχρονιά

Τουρκία: Σύλληψη εκατοντάδων τζιχαντιστών - Προετοίμαζαν χτύπημα την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τη σύλληψη σχεδόν 270 υπόπτων για προετοιμασία χτυπήματος την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές. 

Στις μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών στην Τουρκία προστέθηκε τα μεσάνυχτα και η σύλληψη σημαντικού στελέχους του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τις αρχές υποστήριζε την προετοιμασία βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Όπως ανακοινώνουν οι αρχές και κατά το τετραήμερο λοκντάουν της Πρωτοχρονιάς ο τουρκικός στρατός επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα σε Συρία και Ιράκ αλλά και εντός της Τουρκίας κατά του PΚΚ και άλλων οργανώσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η Τουρκία με κάθε ευκαιρία διαμηνύει στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα τις ΗΠΑ ότι σε Συρία και Ιράκ καταπολεμά τις ισλαμιστικές οργανώσεις την ώρα που οι σύμμαχοι αντί να την υποστηρίζουν, όπως τονίζουν επανειλημμένως τούρκοι αξιωματούχοι, της κάνουν δύσκολη την ζωή στέλνοντας ακόμη και εξοπλισμό στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας.

Εν αναμονή της ανάληψης καθηκόντων του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν η Άγκυρα κρατά στάση αναμονής δίνοντας το στίγμα ότι επιθυμεί την επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ.

Πάντως ο Τζο Μπάιντεν που έχει συγκρουστεί με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο έστειλε θερμή απαντητική επιστολή για την επιστολή που του είχε στείλει ο Παναγιώτατος με αφορμή την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν σε ιδιόχειρο υστερόγραφό του που υπόγραψε ως Τζο, τόνισε ότι έχει ανάγκη την ηγεσία του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας. Σημείωσε ότι προσβλέπει στην συνεργασία του για θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Διεθνή / Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Οι επιθέσεις σημειώνονται μια εβδομάδα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου,απαίτησε την «πλήρη αποστρατιωτικοποίηση» μεγάλου μέρους της νότιας Συρίας «από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος»
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM