Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν σε περαιτέρω δράση κατά της Β. Κορέας

Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν σε περαιτέρω δράση κατά της Β. Κορέας Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ χθες και συμφώνησαν στην ανάγκη να αναληφθεί περαιτέρω δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά από την πιό πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου.

 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Άμπε είπε ότι χαιρέτησε τη δέσμευση του Τραμπ στο θέμα της Βόρειας Κορέας και ότι ο ίδιος θα κάνει το παν δυνατόν να προστατεύσει τον λαό της Ιαπωνίας.

 

Η εκτόξευση πυραύλου που έλαβε χώρα το Σάββατο απέδειξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλεόν την ικανότητα να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

 

Σε ανεξάρτητη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης είπε αργότερα ότι οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Βόρειας Κορέας, ούτε συζήτησαν ακριβώς τί θεωρούν ως όριο ή "κόκκινη γραμμή" που δεν πρέπει να παραβεί η Πιονγκγιάνγκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM