Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Μπασάρ αλ Άσαντ...

Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Μπασάρ αλ Άσαντ... Facebook Twitter
0

«Κάτι πρέπει να γίνει» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την επίθεση με χημικά στην Συρία, χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.


«Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.


«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε δεκάδες αμάχους και κάλεσε την Ρωσία να επανεξετάσει την στήριξη της στο καθεστώς της Δαμασκού.


«Είναι πολύ σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Άσαντ», δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Φλόριντα για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους.


«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, και οι πληροφορίες που διαθέτουμε στηρίζουν ότι η Συρία, το συριακό καθεστώς υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Άσαντ στην Συρία στο μέλλον.


Σύμφωνα παράλληλα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με την επίθεση με χημικά στην Συρία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.


«Επιδιώξαμε να λάβουμε την ρωσική ανάλυση και ανάγνωση σχετικά με το τι πιστεύουν ότι συνέβη», στην επίθεση με χημικά ανέφερε ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM