Τζούλιαν Ασάνζ: Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα Ισημερινού

Τζούλιαν Ασάνζ: Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα Ισημερινού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Χοσέ Βαλένσια ανακοίνωσε ότι αφαιρέθηκε η υπηκοότητα που είχε χορηγηθεί στον Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την αφαίρεση της διπλωματικής του ασυλίας.

Ο ιδρυτής της WikiLeaks συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία και απομακρύνθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού όπου είχε καταφύγει από το 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

«Η χορήγηση της υπηκοότητας του Ισημερινού ήρθη χθες με εισήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την διαπίστωση πλήθους ανωμαλιών της διαδικασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού.

Ο Ασάνζ και η WikiLeaks επενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισημερινού και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ανάμεσά τους και δύο Ρώσοι χάκερς, ζουν στον Ισημερινό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του Ασάνζ ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από τη βρετανική αστυνομία.

Ο ιδρυτής των Wikileaks διέμενε εδώ και χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού, που του παρείχε άσυλο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου οι αρχές ήθελαν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο μιας έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

Στην ανακοίνωση της η Σκότλαντ Γιάρντ αναφέρει πως ο Ασάνζ «συνελήφθη επιπλέον για λογαριασμό των αρχών των ΗΠΑ λίγο μετά την άφιξη του σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. Πρόκειται για ένταλμα έκδοσης βάσει του Νόμου περί Εκδόσεων 73».

Ο Ασάνζ θα εμφανιστεί το συντομότερο δυνατό σε βρετανικό δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM