Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από αεροπορική επιδρομή Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 20 άμαχοι και 6 Σιίτες αντάρτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη όταν αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έπληξε αγορά στην πόλη Χούχα, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και γιατροί.

Η αεροπορία της συμμαχίας στοχοθέτησε ένα σημείο ελέγχου των ανταρτών στην είσοδο της πόλης, αλλά οι τελευταίοι κινήθηκαν προς μια αγορά κατ, όπου στη συνέχεια του βομβαρδισμού σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους είκοσι άμαχοι, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Μανσούρ Ράμπο αλ Χάντι.

Η πηγή αυτή κατηγόρησε τους σιίτες αντάρτες, οι οποίοι ελέγχουν τη Χούχα, πως χρησιμοποίησαν τους άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Το τηλεοπτικό δίκτυο των σιιτών ανταρτών αλ Μασίρα αναφέρθηκε στην αεροπορική επιδρομή, που ανέφερε ότι στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Το Ριάντ δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Από την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό σαουδαραβική ηγεσία στην Υεμένη, τον Μάρτιο του 2015, έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.400 άνθρωποι και πάνω από 40.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, πολλοί εξ αυτών άμαχοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM