Youtuber έκανε ληστεία για φάρσα και κατέληξε νεκρός - Τον πυροβόλησαν ενώ γύριζε βίντεο

Youtuber έκανε ληστεία για φάρσα και κατέληξε νεκρός - Τον πυροβόλησαν ενώ γύριζε βίντεο Facebook Twitter
0

Ένας 20χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς όταν φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία - φάρσα, την οποία τραβούσαν βίντεο για το YouTube.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι ο Τίμοθι Γουίλκς με έναν φίλο είχαν πλησιάσει μια ομάδα ατόμων έξω από οικογενειακό κέντρο ψυχαγωγίας στο Νάσβιλ, κρατώντας μεγάλα μαχαίρια προκειμένου να τραβήξουν σε βίντεο τις τρομοκρατημένες αντιδράσεις τους. 

Ο 20χρονος δέχθηκε στη συνέχεια τα πυρά ενός 23χρονου, που είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε ιδέα πως επρόκειτο για φάρσα και πως λειτούργησε όντας σε αυτοάμυνα. 

Ο φίλος του Τίμοθι Γουίλκς δήλωσε στις αρχές πως η φάρσα προοριζόταν για ένα βίντεο για το κανάλι του 20χρονου στο YouTube.  Η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη για τον θάνατο του 20χρονου. 

Την στιγμή του πυροβολισμού, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μέσα στο κέντρο ψυχαγωγίας Urban Air βρίσκονταν αρκετές οικογένειες, μετέδωσε το WKRN. 

Youtuber έκανε ληστεία για φάρσα και κατέληξε νεκρός - Τον πυροβόλησαν ενώ γύριζε βίντεο Facebook Twitter

Τα βίντεο με ληστείες-φάρσες είναι πολύ συνηθισμένα στο YouTube, περιλαμβάνοντας ενίοτε ψεύτικους πυροβολισμούς, μάσκες που καλύπτουν το πρόσωπο και το κεφάλι ή διάφορα οχήματα διαφυγής. 

Ορισμένα μετρούν εκατομμύρια views- αν και αρκετά από αυτά είναι εντελώς ψεύτικα, με όλους τους συμμετέχοντες «μέσα στο κόλπο» για το βίντεο να υποδύονται τους ρόλους τους. 

Youtuber έκανε ληστεία για φάρσα και κατέληξε νεκρός - Τον πυροβόλησαν ενώ γύριζε βίντεο Facebook Twitter

Ωστόσο το YouTube έθεσε αυστηρότερους κανόνες πριν από δυο χρόνια, απαγορεύοντας απειλητικές ή επικίνδυνες φάρσες που «κάνουν τα θύματα να φοβούνται ενόψει επικείμενου σωματικού κινδύνου ή προκαλούν σοβαρό συναισθηματικό στρες σε ανηλίκους». 

 

Το 2015, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αρνηθεί να αφαιρέσει ένα βίντεο όπου ο vlogger Sam Pepper εξαπάτησε έναν άντρα, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι ο φίλος του είχε σκοτωθεί από πυροβολισμό. 

Ωστόσο, το 2017, μια φάρσα από δυο YouTubers κατέληξε σε θάνατο, όταν η Monalisa Perez, τότε 19 ετών, πυροβόλησε τον φίλο της, Pedro Ruiz, μέσω ενός χοντρού βιβλίου, το οποίο πίστευε ότι θα σταματήσει τη σφαίρα. Η Perez φυλακίστηκε για έξι μήνες τον Μάρτιο του 2018 για τον πυροβολισμό. 

Youtuber έκανε ληστεία για φάρσα και κατέληξε νεκρός - Τον πυροβόλησαν ενώ γύριζε βίντεο Facebook Twitter

Το YouTube απαγόρευσε τις επικίνδυνες φάρσες δέκα μήνες αργότερα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM