Υπό διάλυση το Ηνωμένο Βασίλειο - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα

Υπό διάλυση το Ηνωμένο Βασίλειο - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα Facebook Twitter
2

Το Brexit προκαλεί κλυδωνισμούς στη Μεγάλη Βρετανία και απειλή την ενότητά της. Πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες δήλωσε πως αποτελεί «δημοκρατική επιταγή» η βρετανική κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένωσή της με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει τώρα δημοκρατική εντολή να εκπροσωπεί τις απόψεις του Βορρά σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πράγματι πιστεύω ότι αποτελεί δημοκρατική επιταγή να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για τα σύνορα», δήλωσε ο ΜακΓκίνες του Σιν Φέιν στο ιρλανδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι θα συμβεί. Οι συνέπειες για όλους μας στη νήσο της Ιρλανδίας είναι σοβαρές. Αυτό μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την οικονομία μας», σημείωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη Βόρεια Ιρλανδία συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά φιλοευρωπαϊστών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν έχεις κυριαρχήσει και εξανδραποδίσει τα 2/3 του κόσμου καμιά φορά να περιμένεις,έστω και αιώνες μετά,την ανταπόδοση...Εν πάσει περιπτώσει τόσο οι Σκώτοι όσο και οι Ιρλανδοί έχουν κάθε δικαίωμα στην εθνική τους ολοκλήρωση που σκληρά στερήθηκαν.
Λίγο καιρό πριν ήταν η Αγγλία που "τρομοκρατούσε" τη Σκοτία πως έξοδος από το ΗΒ σημαίνει έξοδο και από την ΕΕ. Και τώρα έγινε η παραμονή στο ΗΒ, έξοδος από την ΕΕ! Εννοείται πως το δημοψήφισμα στη Σκοτία θα επαναληφθεί. Μία Ένωση σήμερα διαλύθηκε σίγουρα. Για την άλλη, θα δούμε.