Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Εconomist, ένας ανώτατος αξιωματούχος της λυβικής κυβέρνησης φωτογραφίζει τους υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι για την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι στην Βεγγάζη.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Wanis al-Sharif, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βεγγάζη και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, τόνισε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν αντιαρματικά όπλα μικρού βεληνεκούς (RPGs).
«Χρησιμοποιήθηκαν RPGs...(γεγονός) που δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις που το εκμεταλλεύονται. Υπάρχουν απομεινάρια από το (προηγούμενο) καθεστώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος
Ο υφυπουργός άφησε να υπονοηθεί ότι οι δράστες ενδέχεται να προέβησαν σε αυτή την πράξη σε αντίποινα για την απέλαση του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, Abdullah al-Senoussi, από την Μαυριτανία αυτό το μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καντάφι απομακρύνθηκε από την εξουσία από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών με την συνδρομή των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών επιθέσεων τον Αύγουστο του 2011 και τον Οκτώβριο σκοτώθηκε.
Διεθνή /
Υποστηρικτές του Καντάφι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις στη Βεγγάζη

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Μπορεί να πέσει η λιποπρωτεΐνη (α) μόνο με τη διατροφή;

Οδηγούσε ταξί με πλαστά έγγραφα και χωρίς δίπλωμα - Χειροπέδες σε 55χρονο στο κέντρο της Αθήνας

Safe: Η Βρετανία καλείται να «πληρώσει εισιτήριο» €150 δισ. για να μπει στο ταμείο εξοπλισμών της ΕΕ

Πάτρα: Πώς συνέβη το δυστύχημα με τη ναυτικό – «Παραβιάζονται σωρηδόν τα μέτρα ασφαλείας»

σχόλια