Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό»

Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό» Facebook Twitter
0

Δυο νεόνυμφοι στην Ινδία, που οι γαμήλιες φωτογραφίες τους έγιναν viral στα social media προκαλώντας ανελέητο τρολάρισμα, είπαν στο BBC πως δεν σκοπεύουν να τις αφαιρέσουν καθώς αρνούνται να υποκύψουν στο bullying. 

Οι φωτογραφίες δείχνουν την Lekshmi και τον Hrushi Karthik να γελούν, να αγκαλιάζονται και να κυνηγιούνται σε μια φυτεία τσαγιού, τυλιγμένοι με λευκά μεταξωτά παπλώματα.  

Οι δυο τους, που παντρεύτηκαν σε μια μικρή τελετή τον Σεπτέμβριο, λένε πως αποφάσισαν να κάνουν μια φωτογράφιση μετά τον γάμο που θα τους μείνει «αξέχαστη» για να ισοφαρίσουν για την ταπεινή γαμήλια τελετή. 

«Μας γνώρισαν πέρυσι οι οικογένειές μας, μετά βγήκαμε ραντεβού και ερωτευτήκαμε», λέει η Lekshmi. Ο σύζυγός της εργάζεται σε μια εταιρία τηλεπικοινωνιών και η ίδια μόλις πήρε το πτυχίο της ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος.

Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει έναν πολυτελή γάμο τον Απρίλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία επέβαλε αυστηρό lockdown και απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσει για να εμποδίσει την διασπορά του κορωνοϊού. Μετά την άρση των περιορισμών, επιτρέπονταν μόνο μικροί γάμοι. 

Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό» Facebook Twitter

Μην θέλοντας να περιμένουν άλλο, οι Hrushi και Lekshmi παντρεύτηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου σε μια εκκλησία στην πόλη της. 

«Ήταν ένας χαρούμενος, διασκεδαστικός γάμος, αλλά ήρθαν μόνο οι οικογένειές μας και μερικοί στενοί φίλοι. Η αστυνομία μας έδωσε άδεια μόνο για 50 καλεσμένους, υπήρχαν τόσοι πολλοί περιορισμοί». 

Για να επανορθώσουν για την μικρή τελετή, αποφάσισαν να κάνουν μια «αξέχαστη» φωτογράφιση. Στην Κεράλα και άλλα μέρη της Ινδίας πολλά ζευγάρια αντικαθιστούν τις παραδοσιακές φωτογραφίσεις με πιο «εναλλακτικές» για να ανακοινώσουν επισήμως τον γάμο τους. 

Εφόσον ο Hrushi ήθελε η φωτογράφιση να είναι «ρομαντική και τρυφερή», έψαξε στο ίντερνετ και βρήκε την «τέλεια ιδέα».

Ο φωτογράφος και φίλος του, Akhil Karthikeyan, χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ζευγαριού, που δανείστηκε παπλώματα από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείο και πόζαρε σε ένα χωράφι με τσάι. 

«Είχε πολλή πλάκα. Γελάσαμε πολύ. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι. Ήταν μέρος από το ταξίδι του μέλιτος, μόλις είχαμε παντρευτεί και νιώθαμε ελεύθεροι», λέει η Lekshmi, προσθέτοντας πως δεν είχαν ιδέα όσα προβλήματα τους περίμεναν. 

Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό» Facebook Twitter

Όλα ξεκίνησαν όταν μερικές ημέρες αργότερα ο φωτογράφος κοινοποίησε τις φωτογραφίες στο Facebook. Διάφοροι χρήστες άρχισαν να τις χαρακτηρίζουν άσχημες, χυδαίες, ντροπιαστικές μέχρι και πορνογραφικές ή ιδανικές για διαφήμιση προφυλακτικού, ενώ άλλοι τους πρότειναν να πάνε καλύτερα σε κάποιο δωμάτιο. 

«Για δυο μέρες δεχόμασταν ατελείωτο μίσος», λέει η Lekshmi. «Ο κόσμος έλεγε πως δείχνουμε γυμνό, μας ρωτούσαν αν φοράμε ρούχα από κάτω, έλεγαν πως το κάνουμε για να τραβήξουμε την προσοχή και την δημοσιότητα». 

Το περισσότερο bullying ήταν απέναντι στη Lekshmi. «Για μένα ήταν απαίσιο, με παρενοχλούσαν περισσότερο από εκείνον. Μου έλεγαν να παίξω σε ταινίες πορνό, με χλεύαζαν για το σώμα μου. Σε όσους σχολίαζαν αρνητικά υπήρχαν και πολλές γυναίκες. Βρήκαν παλιότερες φωτογραφίες μου χωρίς μακιγιάζ και άρχισαν τις συγκρίσεις, λέγοντας πόσο άσχημη δείχνω σε αυτές». 

Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό» Facebook Twitter

Ωστόσο, μερικές μέρες αργότερα το κλίμα άλλαξε. Άλλοι χρήστες εμφανίστηκαν και ξεκίνησαν να τους υπερασπίζονται, χαρακτηρίζοντας τις φωτογραφίες καταπληκτικές, ενώ συμβούλευσαν το ζευγάρι να αγνοήσει τα σχόλια. 

«Δεν ξέραμε ποιοι είναι τα τρολ που μας σχολίαζαν. Επίσης δεν γνωρίζαμε τον κόσμο που μα στήριζε, αλλά νιώσαμε πολύ χαρούμενοι», λέει η ίδια. 

Εκτός από άγνωστους χρήστες στο ίντερνετ, το ζευγάρι χρειάστηκε να διαχειριστεί και τα άσχημα σχόλια των συντηρητικών συγγενών τους που δεν ενέκριναν την φωτογράφιση. 

«Στην αρχή, και οι γονείς μας έπαθαν σοκ, αλλά τους εξηγήσαμε γιατί θέλαμε να το κάνουμε, κατάλαβαν και μας στήριξαν. Ωστόσο πολλοί συγγενείς μας κατηγόρησαν πως μιμούμαστε του Δυτικούς», λέει η Lekshmi. «Μας τηλεφώνησαν και μας ρωτούσαν γιατί το κάναμε και γιατί ξεχάσαμε την κουλτούρα μας». 

Ζευγάρι στην Ινδία δέχθηκε bullying για τις γαμήλιες φωτογραφίες: «Μας είπαν να παίξουμε σε πορνό» Facebook Twitter

Πολλοί ήταν εκείνοι που τους ζήτησαν να αφαιρέσουν τις φωτογραφίες, ενώ τους έβγαλαν επίσης από οικογενειακά γκρουπ στο WhatsApp. Οι Lekshmi και Hrushi όμως ήταν αποφασισμένοι να μην κατεβάσουν τις φωτογραφίες. 

«Αν το κάνουμε, θα το εκλάβουν σαν απόδειξη της ενοχής μας, πως κάναμε κάτι λάθος», λέει η Lekshmi. «Εμείς δεν κάναμε τίποτα λάθος. Φορούσαμε ακόμη και ρούχα από κάτω». 

Στην αρχή, όπως εξηγεί, «ήταν δύσκολο για εμάς να διαχειριστούμε την αρνητική κριτική αλλά τώρα το συνηθίσαμε. Ξέρουμε πως έτσι είναι η κοινωνία και μάθαμε να ζούμε με αυτό». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM