Για τη δυναμική αλλαγής που πιστεύει ότι  αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία η οποία  ασφυκτιά και δυσφορεί από την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα που νιώθει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και των αναγκών της, μιλάει  η Έφη Αχτσιόγλου υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία  στο Δυτικό τομέα Αθηνών.

 

«Ο κόσμος εκφράζει δυσφορία και την ανάγκη για αλλαγή», λέει. Μάλιστα εξηγεί, ότι  η Αλλαγή που παραπέμπει στην εποχή του Ανδρέα δεν σημαίνει ότι «δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο.Ιδιως  όταν αυτό   εισπράττουμε ως κοινωνική απαίτηση. 

 

Υποστηρίζει ότι κανείς δεν αρνείται το ιστορικό της φορτίο. Ωστόσο όπως λέει, « Δεν ανήκει στον κ. Ανδρουλάκη.  Ούτε η ιστορική στιγμή, ούτε η κοινωνική δυναμική που είχε αναπτυχθεί εκείνη την περίοδο συνδεμένη με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν του ανήκει προσωπικά.»

 

Όπως μας λέει,   από την επαφή της με τον κόσμο, γύρω και κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο ενδεχομένως δεν  αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες «παραδοσιακά ο  ΣΥΡΙΖΑ υποτιμάται.  Και στις προηγούμενες εκλογές έδιναν στο ΣΥΡΙΖΑ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό από το 32% στο οποίο τελικά κατέληξε».

 

 Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ενώ τονίζει ότι  «το τσουνάμι πλειστηριασμών» που πλήττει την ελληνική ιδιοκτησία οφείλεται ξεκάθαρα «στον κατάπτυστο νόμο της ΝΔ που αφορά την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών».

 

 Υποστηρίζει ακόμη ότι «Δεν υπήρξε ούτε μία μέρα στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  που να μη ήταν εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και καλώ τη ΝΔ να μας υποδείξει μία τέτοια ημέρα».

 

Εξηγεί επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα νομοθετήσει ένα βιώσιμο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών το οποίο θα είναι  διασυνδεδεμένο με το επίπεδο του εισοδήματος: «Θα προστατεύεται  με νόμο η πρώτη  κατοικία μέχρι 300 χιλιάδες αξία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη,  όχι θεωρητικά και αορίστως». Αλλά θα υπάρχει δέσμευση των πιστωτών.

 

Η κ. Αχτσιόγλου μας λέει ακόμη ότι στις πολιτικές που αφορούν τη γυναίκα, «χρειάζεται μία γενναία πολιτική υποστήριξης της μητρότητας. Γιατί η γυναίκα και ιδίως η γυναίκα  μητέρα αντιμετωπίζει ένα σκληρό πυρήνα ανισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής από την εργασία μέχρι την καθημερινότητά της στο σπίτι». 

 

Υπό αυτό το πρίσμα η αλλαγές που θα αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο θα είναι η μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας, για να «να μπορεί να εξυπηρετεί βασικές ανάγκες του παιδιού μέχρι την ενηλικίωσή του, ενώ στη συνέχεια θα προβλέπεται ως παροχή όταν η γυναίκα συνταξιοδοτηθεί».