Γιατί είναι χρήσιμη η πρωτεΐνη στον άνθρωπο; Πού μας κάνει καλό; Υπάρχει γενικώς μια αντίληψη που λέει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αποκλειστικά φυτική διατροφή δυσκολεύονται να καλύψουν τις πρωτεϊνικές τους ανάγκες. Είναι σωστό ή λάθος; Απορροφούνται οι φυτικές πρωτεΐνες στον βαθμό που απορροφούνται οι ζωικές; Χρειάζεται οι βίγκαν να παίρνουν συμπληρώματα πρωτεϊνών; Είναι όλα τα βίγκαν υποκατάστατα πρωτεΐνης υγιεινά; Με ποια διατροφικά κριτήρια θα πρέπει να επιλέγει κανείς ένα φυτικό υποκατάστατο κρέατος;
H Σοφία Κανέλλου είναι διατροφολόγος που ειδικεύεται στη χορτοφαγική και βίγκαν διατροφή ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής.
Το παρόν podcast έχει δημιουργηθεί για λόγους ενημέρωσης, όχι ως ιατρική συμβουλή. Συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας πριν ξεκινήσετε κάποια συγκεκριμένη διατροφή.