Ισχύει ότι ρυθμίζοντας τις αιχμές της γλυκόζης μπορεί κανείς να γλυτώσει από τις λιγούρες, την ξαφνική υπνηλία ακόμα και να χάσει βάρος; Και ποιες τροφές μάς επηρεάζουν περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια;
Υπάρχουν κάποια «τρικ» που μπορεί να μας βοηθήσουν να μειώσουμε αυτές τις αιχμές; Η σειρά που τρώμε τις τροφές; Η κατανάλωση ξιδιού πριν από την κατανάλωση υδατανθράκων; Ένας περίπατος μετά από κάθε γεύμα;
Η Μελίνα Καριπίδου είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. Για 13 χρόνια ήταν Υπεύθυνη του Τμήματος Διαιτολογίας της Ιδιωτικής Μαιευτικής/Γυναικολογικής, Γενικής και Παιδιατρικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ» του ομίλου «ΥΓΕΙΑ». Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ενός εύρους κλινικών περιστατικών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Είναι εξειδικευμένη στη διαιτητική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Έχει γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια