Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ανακαλύπτουν την Κύπρο ως μια ξεχωριστή οινοπαραγωγική περιοχή: με γηγενείς ποικιλίες, αμπέλια σε υψηλό υψόμετρο και αυτόριζα που αντιστέκονται στον χρόνο.

 

Μιλώντας με τον Σοφοκλή Βλασίδη, έναν από τους σημαντικότερους οινολόγους και οινοποιούς του νησιού, ταξιδεύουν νοητά από την Πάφο μέχρι τη Λεμεσό και ανεβαίνουν στο όρος Τρόοδος και στα ξακουστά κρασοχώρια του, γνωρίζοντας τις βασικές ερυθρές ποικιλίες του νησιού.

 

Είναι το Μαραθεύτικο η κορυφαία ποικιλία της Κύπρου; Μπορεί το Μαύρο να γίνει το ιδανικό κόκκινο για το καλοκαίρι; Είναι το Γιαννούδι η πιο υποσχόμενη κυπριακή ποικιλία της επόμενης γενιάς; Και, τελικά, πόσες εμφιαλώσεις «Οφθαλμός» μπορείτε να βρείτε;

 

Το podcast κλείνει με μια νοερή περιήγηση στα κυπριακά οινοποιεία, ακολουθώντας τις προτάσεις του Σοφοκλή Βλασίδη για ένα ιδανικό τριήμερο οινοτουριστικό ταξίδι.

 

Βάλτε το Γιαννούδι σας στο ποτήρι και πατήστε play. Καλή ακρόαση!