Το πρώτο podcast της χρονιάς ξεκινάει με τα κρασιά χωρίς αλκοόλ ακολουθώντας και την τάση των Dry January, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απέχουν από το αλκοόλ για ένα μήνα. Ο ρόλος των κρασιών αυτών και η παρουσία τους στις λίστες των εστιατορίων είναι γεγονός για όλους όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης ζητάει από την Υρώ να απαντήσει στις ερωτήσεις των ακροατών με απλά λόγια.
Τι είναι τα Vegan κρασιά και γιατί όλα τα κρασιά δεν είναι τελικά vegan;
Τι είναι τα βιολογικά κρασιά και τι τα αφιλτράριστα;
Τα θειώδη πρέπει να προστίθενται ή όχι στα κρασιά και πως επηρεάζουν τη γεύση τους;
Τα «φυσικά κρασιά» είναι διαφορετικά από τα μη φυσικά; Και γιατί όλα τα κρασιά δεν είναι φυσικά;
Στο τέλος η Υρώ προτείνει στον Παναγιώτη τι να κάνει με τα κρασιά που περίσσεψαν από τις γιορτές, απλά και με χιούμορ και μοιράζεται την ιστορία του πιο επιτυχημένου εμπορικά εξαρτήματος για το σερβίρισμα του κρασιού σε ποτήρι με το σύστημα Coravin.
Η ερώτηση που μένει να απαντηθεί για το επόμενο podcast αφορά στην ωρίμαση του κρασιού και αν το διάστημα είναι ο ιδανικός τόπος «παλαίωσης» του κρασιού…!
«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.
Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis
Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis