ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος περασμένος 2 φορές
- 3-4 φέτες ψίχα από ψωμί ζυμωτό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. κύμινο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 2 σφηνάκια ούζο
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό κι ένα σφηνάκι ούζο και μετά το στύβουμε καλά.
- Σε λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε τη λεκάνη στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί ο κιμάς.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλες, τις οποίες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού ενισχυμένη με ούζο και κύμινο ή πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα