ΥΛΙΚΑ
- 10 αγκινάρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 καρότα τριμμένα
- 9 αυγά
- ½ φλιτζ. γάλα φρέσκο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. μανούρι τριμμένο
- ¼ φλιτζ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
- ¼ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες, το πράσο και το καρότο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο «Στο κουτούκι της Ελένης», στη Χώρα της Τήνου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα