ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αμπελοφάσουλα καθαρισμένα
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος χοντροκομμένος
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
- ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει και να σπάσει.
- Ρίχνουμε αλάτι, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ κι ένα ποτήρι νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε και καρυκεύουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα