ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ανθόγαλο
- 100 ml Μαρουβάς
- 1 κ.σ. πετιμέζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά το πετιμέζι με τον Μαρουβά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το πετιμέζι και να ομογενοποιηθεί με το κρασί.
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε μια κουταλιά ανθόγαλο, το απάκι, τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ανθόγαλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μελώσει.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα