ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αρνί μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα κάρι: Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και δύο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το κάρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα κάρι, το ελαιόλαδο και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρέας, το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε τη σος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα