ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
- 1 κρόκος αυγού
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Αλάτι, πιπέρι
- 250 ml ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και με σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας γρήγορα συνεχώς.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
- Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- 2 φιλέτα σφυρίδας
- ½ καρότο
- 2 κλωνάρια σέλερι
- ½ σελινόριζα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 κλωνάρι βασιλικός
- 2 κ.σ. κάππαρη ψιλή
- 1 αγγουράκι τουρσί
- 2 φέτες αυγοτάραχο
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- 1 κ.γ. άνηθο
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε τη σφυρίδα και σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε το ψάρι με το κρασί, το θυμάρι και τον βασιλικό και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το τηγάνι το ψάρι, το μαδάμε σε πέταλα και το κρυώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε ελάχιστα και σουρώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το αγγουράκι τουρσί και την κάππαρη.
- Σε μπολ βάζουμε το ψάρι, τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις φέτες αυγοτάραχο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα